Originální večer s přáteli
Máme pro vás typ, jak originálně strávit večer, tak, že na to vaši přátelé nezapomenou.
Základ je, připravit něco dobrého k jídlu a pití. Něco nevšedního, co osloví I ty největší fajnšmekry. Znáte někoho, kdo opovrhne langošem? Tento typický maďarský, ale také turecký či řecký pokrm je klasicky připravovaný ve velkém množství oleje a podává se se sýrem a tatarkou. Vše má však své alternativy. Langoše můžete také připravit na minimálním množství oleje a s jinou přílohou tak, aby nebyly tolik mastné a hutné. Pro degustační večer s přáteli doporučujeme vyrobit malé placky a umístit je uprostřed stolu s větším výběrem přísad, ať si každý vybere, jak bude langoš degustovat. Výborné jsou na příklad se zakysanou smetanou, parmazánem a chilli papričkami. Další z nevšedních přísad je pórek a pažitka. Tatarku můžete nahradit veganskou tatarkou či majonézou a alternativní degustační langoše jsou na světě.
Co ale budete popíjet? Dnes nemáte náladu na víno, šumivé nápoje či míchačky? Vyzkoušejte kvalitní absinthe. Tento alkoholický nápoj, jehož vznik se datuje do 18. století nemusí být vždy zabiják večera. Pokud víte, jak absinthe správně konzumovat, přinese vám daleko plnohodnotnější zážitek, než bolehlav druhý den. V oiginální receptuře nenajdete umělá barviva, sladidla či aromata. Je to čirý přírodní produkt, na kterém si v minulosti pochutnávali bohémští umělci, jako Ernest Hemingway či Vincent Van Gogh.
Způsob podávání absinthu je výjimečný jako samotný likér. Nejlépe si osvojíte atmosféru a formu v absintherii, kde se dozvíte nejen o historii tohoto populárního likéru, ale také o efektech, které kdysi měl a nyní má na lidskou psychiku a stadium mysli. Další návody, jak správně absinthe Lihovarek servírovat, najdete na internetu. Postačí vám cukr a obyčejná voda.
Sadu originálního večera máte již k dispozici, nyní vzhůru do vytváření pozvánek!